Okulumuzun Tarihçesi

Necatibey İlkokulu isim olarak Milli Eğitim eski Bakanımız Mustafa Necatibey'in adını taşımaktadır.

Okulumuz ilk olarak 1935 yılında Eski İstasyon Döşeme Mahallesinde İbrahim SADIK'ın evinde öğretime başlamıştır. Öğrencisi gün geçtikçe artan bu okul 1941-1942 yılında Milli Mensucat İlkokuluna taşınarak ikili öğretim yapmak üzere eğitime başlamıştır.

Okulumuz Vali Kazım ARAT ve Milli Eğitim Müdürü Ali YALKIN zamanında 06 Ekim 1956 tarihinde Eski Koşu Meydanına Çocuk Kütüphanesi ile birlikte yapılarak öğretime açılmıştır.

İlk başöğretmen Tahsin Nahit TUNCEL'dir. Sonra da Şükrü AYKAL, Necmettin ERGÜNDÜZ, Yusuf BERER, Bayram Ali KÜÇÜK, Cahit YARDIM, Zekeriya İNAN, Seyfi YAVUZ, Emin AKDAL müdür olarak görev yapmışlardır. 1995–1996 Eğitim öğretim yılında ilköğretime dönüşmüştür. Türk Milli Eğitiminin temel hedeflerine uygun çağdaş hayatın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip bireyler yetiştirmek vizyonumuzdur.

29.03.2022 538